Wednesday, January 31, 2007

BØKER


GUNNAR STAALESEN: Denne triologien går gjennom hele 1900-tallet. Handlingen foregår i Bergen, og er lagt opp som en krim-historie. Jeg ble hekta fra første side, og ble ganske usosial i den perioden jeg leste de, klarte ikke å legge de fra meg! Virkelig å anbefale!!!


SVEN NORDQIST: Siden vi har tre barn, måtte jeg ta med en barnebok. Vi leser mye for barna, og disse bøkene om Gubben og Katten leses om og om igjen. Vi har alle bøkene, og de er fantastisk illustrert, ned til den minste detalj. De er like spennende å lese hver gang, for det dukker liksom opp noe nytt på tegningene hele tiden. Sist, men ikke minst , vi ler både barn og voksne hver eneste gang vi leser, bøkene er fullspekket av humor for både voksne og barn!!


INA MAY GASKIN: Denne boken leste jeg første gang da jeg gikk gravid med Pernille, altså for nærmere ti år siden. Det er en slags jordmor-bok, der første del av boken handler om ulike fødselshistorier, fra hippie-tiden, der folk fødte sine barn i sitt lille hippie-samfunn, og venninder nærmest ble jordmødre for hverandre. Boken er fullspekket med bilder, fantastiske bilder, fra samfunnet, og fødslene. Boken heter SPIRTUAL MIDWIFERY, og hun som har skrevet boken ble til slutt en ekte jordmor, så andre del av boken beskriver mye av jordmor-yrket. Har en liten drøm om kanskje å bli jordmor selv, og nå går jeg jo på sykepleien, så kanskje....Dette er nok den boken jeg ville løpt etter hvis huset skulle brenne!!!


KNUT FALDBAKKEN: Denne boken fikk jeg i bokklubben, jeg hadde glemt å avbestille. Tenkte at denne boken ikke var noe for meg, men der tok jeg skammelig feil!! Jeg begynte å lese, i mangel på noe annet, og ble hekta!! Det er krim, på en finurlig, og nesten litt "søt" måte. Nå er det slik at når denne forfatteren kommer ut med noe nytt, så er det løp og kjøp....


HENNING MANKELL: Svensk forfatter som skriver krim. Det Henning M. som fikk meg til å like krim, før jeg begynte å lese hans bøker, var krim nærmest tabu for meg.


ANNE KARIN ELSTAD: Da jeg var i tenårene, fikk jeg låne bøkene om "Folket på Innhaug" på biblioteket, eller rettere sagt, så var det mamma som lånte de for meg, for jeg låg hjemme i sengen og var syk. Dette var min spede begynnelse for å like å lese bøker. Jeg har lest bøkene hennes mange ganger, og jeg elsker alle, og har alle!!

Dette var et lite utvalg, litt vanskelig å velge. Det er så utrolig morsomt å lese bøker, og den interessen deler jeg nok med mange. Jeg leser hele tiden, i det siste har det helst blitt på sengen, fordi skolebøker tar mye av min tid om dagene.( det er faktisk superkjekt det også!!) BØKER ER VIRKELIG EN AV DE TINGENE SOM GJØR LIVET VERDT Å LEVE...........

8 comments:

Lillegjerdet said...

Hei, Cathrine!:)Var så hyggelig å få kommentar av deg, så jeg vil legge igjen en hos deg også!;)Jeg er selv veldig glad i bøker, men jeg har ikke lest noen av de du nevner. Er nok mest glad i sanne historier. Nå leser jeg Ulla-Carin Lindquist - Ro uten årer, og etter den håper jeg å få lest Halfdan W. Freihow - Kjære Gabriel!:)Gleder meg til å følge med på bloggen din!:D

JULIEK said...

Så koselig at du har laget en liste. Leste veldig mye av gunnar staalelsen da jeg var ung, men denne trilogien har jeg enda ikke lest, men den står i bokhyllen og venter på meg.

Mankell og Elstad er også favoritter hos meg. Tror jeg nesten har lest alt av elstad.

Så koselig å høre at du går på sykepleien da. Er selv sykepleier, men jobber ikke som det nå pga ryggplager ( det er jo veldig vanlig, så tenk hele tiden på ryggen din).

Anonymous said...

Jeg har lest Staalesen trilogeien fem ganger. Blir visst aldri ferdig med den.

Verkstedet said...

hei. nå er jeg i gang med bloggen min :) velkommen!!!

Pernille said...

gode greier !!
nå har du lurt meg til å blogge også . vær velkommen..

Verkstedet said...

Halloen. Nå må du våkne, dine nye bloggvenner savner deg!!! Vi er godt i gang:)

Anonymous said...

Hei,

Kunne du tenkte deg å teste et nytt barneblad og skrive en anmedelse på bloggen din om det. Hvis du er interessert, send en mail med din adresse til jean@ellemelle.com slik at vi kan sende deg et blad til vurdering.

Anonymous said...

Dette var en koselig blogg. Må jo legge igjen en kommentar.
Leste de tre bøkene om folket på Innhaug i påska. Kjempegode bøker, og jeg kommer garantert til å lese mer av Anne Karin Elstad.
Ha ei fin uke.
Hilsen Marianne.

http://www.vgb.no/22230