Tuesday, January 15, 2008

Costa Rica


Ja, så skal vi altså til Costa Rica. Vi er invitert i bryllup til et vennepar av oss, som skal gifte seg der. De har også tilfeldigvis "hytte" der.....ja det er noen så har det!
Men nå er vi altså så heldig at vi skal få ta del av det lille paradiset deres, og vi gleder oss som unger.
Vi skal bo i det området som heter NOSARA, på Stillehavssiden. Hotellet har vi ikke bestillt enda, men kan heller legge ut noen bilder av dette når vi kommer hjem
igjen :o)
Costa Rica, offisielt Republikken Costa Rica, er et land i Mellom-Amerika. Landet grenser til Nicaragua i nord og Panama i sør. Øst for landet ligger Det karibiske hav og i vest ligger Stillehavet.

Spania tok kontroll over området på 1600-tallet og gjorde det til den sydligste provinsen i Ny-Spania. Etter å ha vært en del av Det meksikanske imperium i kort tid ble Costa Rica en stat i Den mellomamerikanske føderasjon i perioden 1823 til 1839.

Siden 1800-tallet har det kun vært to perioder med ustabilitet i landet. Den første var i 1917 til 1919 da Federico Tinoco hersket som diktator. Den andre var i 1948 da en 44-dagers borgerkrig brøt ut som følge av et omstridt presidentvalg. Hæren ble oppløst i 1949. Costa Rica er et av de få demokratiske landene i verden uten forsvar.

Vi drar i påskeferien, så det er en gullerot som henger der fremme, med sol, sommer og en etterlengtet ferie!!!

3 comments:

Verkstedet said...

takk for fin tilbakemelding!
her skal dere få det kjempefint tipper jeg!!!!
vi snakkes en dag.
klem

Anonymous said...

Så heldige dere er,dette hørtes virkelig spennende ut.
Gleder meg til å få turreferat.
Håper alt står bra til med deg og dine.
Klem Marit

Virre said...

Hei! Takk for besøket i bloggen :) Det var hyggelig ja! Selvfølgelig kan jeg hjelpe deg med oppskriften til calorimetry, regner med det er det pannebåndet du mener. Du kan prøve å gå inn på denne bloggen http://blogg.hobbyboden.com/lindan/ Se under oppskrifter/mønster. Finner du det ikke så bare gi beskjed så sender jeg en mail. Lykke til :)