Tuesday, December 23, 2008

Tradisjonen tro

Ja ikke skal man bare vaske hus, pynte, handle gaver, levere gaver, handle mat og lage mat. Man skal da også ha den tradisjonelle( i vårt hus) leverpostei! Det dufter deilig når den er ferdig, men underveis lukter det rent for j......, svinelever lukter vondt! Men som den smaker....mmmmm!


Så er den årlige juleleverposteien laget! Det er Ørjan som lager, og vi andre som spiser! Han liker veldig godt å lage, men liker ikke å spise den.....men det gjør vi andre, og da blir det mer på oss :o) Seks store former har han laget, så vi skal nok klare oss gjennom jula.....
Hjemmelaget leverpostei:
750 g svinelever
300 g ryggspekk
12 ansjosfileter
2 egg
3 ss hvetemel
3 dl fløte 20%
1 løk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 ts allehånde
1/2 ts nellik
Tilbereding:
Skjær lever og spekk i små biter. Mal leveren en gang på kvern, og spekk og ansjosfileter to ganger. Bland lever, spekk, egg, mel, fløte finhakket løk og krydder.
Fyll røren i godt smurte former. Stek posteien i vannbad på 175 grader i 45-60 grader.
Det er vel verdt arbeidet! God lillejulaften :o)

1 comment:

A home far away said...

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Kram Gunilla i Singapore