Så er den årlige juleleverposteien laget! Det er Ørjan som lager, og vi andre som spiser! Han liker veldig godt å lage, men liker ikke å spise den.....men det gjør vi andre, og da blir det mer på oss :o) Seks store former har han laget, så vi skal nok klare oss gjennom jula.....
Hjemmelaget leverpostei:
750 g svinelever
300 g ryggspekk
12 ansjosfileter
2 egg
3 ss hvetemel
3 dl fløte 20%
1 løk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 ts allehånde
1/2 ts nellik
Tilbereding:
Skjær lever og spekk i små biter. Mal leveren en gang på kvern, og spekk og ansjosfileter to ganger. Bland lever, spekk, egg, mel, fløte finhakket løk og krydder.
Fyll røren i godt smurte former. Stek posteien i vannbad på 175 grader i 45-60 grader.
Det er vel verdt arbeidet! God lillejulaften :o)
1 comment:
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
Kram Gunilla i Singapore
Post a Comment